dinsdag 10 juni 2014

Ziekenhuis opname

Vandaag is het alweer 5 dagen geleden dat ik geopereerd ben. De operatie is volgens de chirurgen goed gegaan al is er wel meer weggehaald dan in eerste instantie werd gedacht. Zo zat één van de tumoren verweven en vergroeid aan m'n linker eierstok en die is dus samen met de tumor volledig verwijderd. De andere tumor zat aan m'n urineleider en het bovenste vet van mijn endeldarm gegroeid en die urineleider hebben ze dus tijdens de operatie een stukje moeten vervangen met een dubbele J (ja je leert nog eens wat in een ziekenhuis) dat is een soort van verbinding zodat m'n blaas gewoon blijft werken. Over 6 weken wordt dat weer verwijdert en moet alles weer gaan werken zoals het hoort. De derde tumor was nergens te bekennen en de dokters hebben mij (en Aad) verteld en verzekerd dat ze echt heel erg goed hebben gezocht. Dus dat was dus een zwarte vlek op de scan! het waren er dus géén 3 in hetzelfde gebied.  

Ik moet bekennen dat ik zo'n twee dagen niet heb geweten hoe dat ik de dagen door komen moest. Vooral afgelopen zondag was een ramp, ik heb me zelden zo slecht en ziek gevoeld. Ik dacht echt dit komt nóóit meer goed maar zoals de lieve zusters al zeiden; er komt een dag dat je je beter zal voelen. Ik weet nog dat ik dacht: die is gek, dit komt never nooit meer goed!! Wat was ik bang. Maar tada! Ze had gelijk, ik ben inmiddels weer een beetje mens. Ik heb nog wel veel pijn en ik ben erg moe maar ik heb zelfs al een stukje gelopen met krukken. Nou ja lopen, het lijkt weer nergens op. Vanmiddag heeft Aad me met rolstoel en al mee naar buiten gereden en dat was me heerlijk!! 

Er is toch ook weer wat aan (zenuw) schade (bij) gekomen aan m'n linkerbeen/voet na de operatie maar met een beetje training en oefenen moet ik wel weer een heel eind kunnen komen.
Ontslag datum staat vooralsnog op a.s. Donderdag gepland! Maar m'n kalium en hb waren beiden vrij laag dus dat kan nog enig roet in het eten gaan gooien, hopen dat dat morgen beter is en anders hopen dat het met een bloedtransfusie en pillen weer snel wat beter gemaakt kan worden....!