zondag 3 mei 2015

Uitslag ct-scan

Afgelopen week heb ik de ct-scan van mijn longen/buik gehad en gelukkig waren daar geen verdere uitzaaiingen op te zien, dat was echt een hele opluchting zeg! én dat betekent dat de kliniek in Heidelberg in principe groen licht heeft gegeven wat mijn behandeling daar betreft.
Ik had gehoopt dat ik inmiddels al wat meer informatie had gehad over hoe het nu verder gaat (vandaar dat ik even gewacht heb met bloggen) maar het enige wat ik op dit moment weet is dat de radiotherapeut een verwijsbrief naar de verzekering heeft gestuurd en dat het nu afwachten is of dat de verzekering de behandeling in Duitsland goedkeurd en dus vergoed. Als het goed is horen we hier in de loop van de week meer over.

We zijn ons nu alvast voorzichtig wat aan het oriënteren op huisjes en/of appartementen die voor een langer tijd te huren zijn in de buurt van de kliniek in Heidelberg maar dat valt nog niet mee!
We moeten voordat de behandeling daadwerkelijk kan starten eerst nog voor een intake gesprek naar de kliniek en hopelijk kunnen ze ons dan nog wat accommodaties aanbevelen, dat zou het in ieder geval een stuk makkelijker voor ons maken!

Ik kwam nog een filmpje tegen waarin uitgelegd wordt hoe dat de protonenbestraling zo'n beetje in z'n werk gaat en dat ziet er best indrukwekkend uit vind ik:

http://youtu.be/FeQlX3w6pvg